Zarządzanie jakością produktu ekologicznego
Przewagę konkurencyjną w sektorze rolno-spożywczym zdobywa się dzięki jakości. Żywność ekologiczna jest promowana przez Unię Europejską jako produkt wysokiej jakości pochodzący z gospodarstw przyjaznych środowisku naturalnemu, stosujących wymagane przepisami unijnymi metody produkcji, których walorem jest brak zanieczyszczenia gleby, wody i powietrza. Jakość żywności ekologicznej podlega dodatkowo kontroli przez niezależne jednostki certyfikujące.
Decyzje środowiskowe – kto jest stroną w postępowaniu administracyjnym
Aby skutecznie i szybko uzyskać decyzję administracyjną związaną z kwestiami środowiskowymi bądź podjąć kroki by pozwolenie dla innej firmy lub na budowę inwestycji nie naruszyło wartości naszej nieruchomości konieczna jest znajomość szczegółowych procedur administracyjnych. Żeby nie pogubić się w ich gąszczu i skuteczniej je stosować, trzeba znać pojęcia podstawowe takie jak strona w postępowaniu administracyjnym.